Marelle Worm in Nederlands team onder de 19

marelleq.jpg

 

8 oktober 2007 

 

Ter Leede speelster Marelle Worm in nationaal team voor vrouwen onder de negentien

 

“Ik kan niet goed verliezen”

De achttienjarige Marelle Worm speelt sinds dit seizoen bij het eerste damesteam van Ter Leede. De Amsterdamse voetbalster is net terug uit Slovenië, waar de eerste kwalificatieronde voor het Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen onder de negentien is gespeeld. Ze is geselecteerd voor het nationale team.

 

SASSENHEIM – “Woensdag ben ik teruggekomen na negen dagen Slovenië, waar we ons gekwalificeerd hebben voor de volgende ronde. De eerste twee dagen hebben we getraind en de derde dag speelden we onze eerste wedstrijd. Deze wedstrijd tegen Slovenië wonnen we met 7-0. Het laatste half uur heb ik gespeeld. Ook de tweede wedstrijd hebben we op onze sloffen gewonnen. We versloegen Moldavië met 11-0 en hebben eigenlijk alleen aanvallend gespeeld. De tegenstander kwam amper op onze helft. Die wedstrijden heb ik nog niet echt iets kunnen betekenen voor het team. Mijn positie is rechtsachter. De laatste wedstrijd was teleurstellend. Ik kan niet goed verliezen. De Noren versloegen ons met 2-0, terwijl wij beter speelden. Wij kregen kansen omdat we deze creëerden, zij kregen kansen doordat we fouten maakten. Dit betekent dat we de volgende kwalificatieronde in april in een moeilijke poule worden ingedeeld”, aldus Marelle.

Het eerste damesteam van Ter Leede heeft dit seizoen veel nieuwe meiden zien komen. Marelle speelt nog maar net in het team, maar medespeelsters Karen van den Oever, Priscilla de Vos en Pieneke Remmelzwaal hebben toch af en toe op Internet gekeken hoe het Marelle en het Nederlandse team verging. Zelf hebben de meiden ook in nationale teams gespeeld. “Het is geweldig om het oranje shirt te dragen”, vertelt de Leiderdorpse Priscilla.

 

In de elf jaar dat het EK gehouden wordt heeft Nederland nog nooit gewonnen. “Nederland vindt wel steeds meer aansluiting in het EK, maar kan zich nog lang niet vergelijken met landen als Duitsland, Noorwegen en Zweden. In ieder geval laten de Nederlanders niet meer over zich heenlopen, maar het gaat zeker niet gemakkelijk worden om Nederland te kwalificeren”, aldus Karen van den Oever, ooit meegespeeld in het nationale team voor vrouwen onder de zeventien jaar. Met het eerste team van Ter Leede gaat het tegen alle verwachting in erg goed. Vorig jaar zijn de dames kampioen geworden, maar met de vertrekken en aanwinst van speelsters was het wel even spannend. Ze staan op het moment eerste in de competitie. Marelle heeft een bekerwedstrijd moeten missen, maar ook zonder haar heeft het team kunnen winnen. “Marelle is wel een van de betere speelsters uit ons team. Ze is nog jong en heeft de mogelijkheid om te groeien”, laat Karen weten.

“In april is de volgende kwalificatieronde. Als we daar doorheen komen spelen we mee met het EK dat plaatsvindt in juli 2008 in Frankrijk”, vertelt Marelle. Gaan de meiden uit het eerste team van Ter Leede als supporters mee? “Nou dat is eigenlijk wel een heel leuk idee!”, reageren de meiden enthousiast. “Als er iets geregeld kan worden, gaan we gewoon kamperen in Frankrijk. Maar goed, dan moet het eerst nog zover komen.”

 

 

  

Advertenties

Een reactie plaatsen

Opgeslagen onder Krant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s